Hoofdpijn? Chiropractie is een natuurlijke oplossing

Veel mensen hebben hoofdpijn. De oorzaak is niet bekend. Vaak luidt de diagnose migraine of spanningshoofdpijn, maar bij een deel van de patienten komt hoofdpijn vanuit de nek.
Zenuwen die vanuit de nek naar het hoofd lopen kunnen geïrriteerd raken. Deze zenuwen geven pijn in het hoofd. De oorzaak ligt dus in de irritatie van de zenuw naar het hoofd en niet in het hoofd zelf. De zenuw wordt geïrriteerd door een scheefstand van de wervels (blokkade).

 

Mensen lopen al jaren met hoofd- pijn die migraine wordt genoemd. Maar als migrainemedicatie niet werkt, is er geen sprake van migraine. De symptomen als eenzijdige hoofdpijn, met overgevoeligheid voor licht, misselijkheid en duize- ligheid komen meer dan eens voor bij hoofdpijn die uit de nek komt. Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door irritatie van gewrich- ten in het bovenste deel van de nek.

 

Dit geeft de typische pijn in het achterhoofd net onder de schedelrand uitstralend naar de ogen of een bandgevoel om het hoofd. Doordat de oorzaak van hoofdpijn vaak in de nek kan zitten, kan met chiropractie de klacht worden verholpen. Geblokkeerde (scheve en / of stijve) nekwervels worden gecorrigeerd. Hiermee wordt de oorzaak weggenomen en kunnen symptomen als hoofdpijn, spanning, druk in het hoofd, licht gevoel in het hoofd en andere klachten worden verholpen.

 

Een correctie van de nek is beslist niet hetzelfde als kraken van de nek. Een correctie is een gedoseerde mechanische impuls precies op de plek waar het nodig is. De behandeling is pijnloos en kan bij alle leeftijden worden toegepast. Bovendien is chiropractie een natuurlijke oplossing in tegenstelling tot medicatie. Bel om een eerste consult te plannen zodat we u kunnen helpen.