Nekpijn door gebruik tablet en mobiel

De tablet en mobiel zijn tegenwoordig niet meer uit ons dagelijks leven te denken. Veelvuldig gebruik hiervan zorgt echter voor een slechte houding.
Het hoofd staat te ver voor het lichaam en de neus wijst naar beneden in plaats van naar voren. De schouders hangen naar voren en de bovenrug is gekromd.
Ten gevolge van deze houding kan er een bobbel ontstaan onderaan de nek ter hoogte van de schouders. Hierbij worden de nekgewrichten in elkaar gedrukt en hebben de zenuwen minder ruimte en kunnen geïrriteerd raken.
Er kunnen verschillende klachten ontstaan; De meest voorkomende is een stijve, pijnlijke nek. Tijdens het fietsen en autorijden kunnen mensen niet goed achterom kijken. Andere veel voorkomende klachten zijn pijn tussen de schouderbladen, schouderpijn, hoofdpijn en tintelingen naar handen en armen.

Chiropractie is effectief in het behandelen van deze klachten. De chiropractor doet dit door de wervelkolom te corrigeren zodat de stijve wervels weer soepel worden en de zenuwen meer ruimte krijgen. Daarnaast zal de chiropractor zich richten op het verbeteren van de houding door middel van oefeningen en houdingsadviezen. Onze praktijk richt zich specifiek op problemen met de houding en asymmetrie in de wervelkolom. Wij boeken daardoor goede resultaten bij het behandelen van nekpijn.

Tot slot een tip: houd de tablet of mobiel wat hoger zodat het hoofd niet naar voren hangt! Dit vermindert spanning op de nek en resulteert in minder klachten.