Slechte houding en nekpijn

Een oorzaak van nekpijn is een slechte lichaamshouding. Vaak staat het hoofd te ver voor het lichaam. De schouders staan naarbvoren, het hoofd achterover gekanteld en de bovenrug is gekromd.

Ten gevolge van deze houding kan er een bobbel ontstaan onderaan de nek ter hoogte van de schouders.
Doordat het hoofd voor het lichaam staat neemt de belasting op de spieren en gewrichten die het hoofd rechtop moeten houden toe.
Het hoofd weegt normaal zo’n 7 kilo, dus u kunt zich voorstellen wat voor effect dit heeft op alle strukturen die de nek stabiliseren.
De nekspieren moeten veel harder werken om het hoofd rechtop te houden, de nekgewrichten worden in elkaar gedrukt en zenuwen hebben minder ruimte en kunnen
bekneld raken.
Er kunnen verschillende klachten ontstaan. De meest voorkomende is nekpijn met een beperking van het draaien van het hoofd. Dit wordt vaak gemerkt tijdens het autorijden, omdat mensen niet goed in de dode hoek of achterom kunnen kijken. Verder klagen mensen met deze houding veelal over schouderklachten, hoofdpijn onderaan de schedelrand,tintelingen naar de handen/armen omdat de zenuwen geīrriteerd worden en pijn tussen de schouderbladen.

Chiropractie is effectief in het behandelen van deze klachten. De chiropractor doet dit door de wervelkolom te corrigeren zodat de stijve wervels weer soepel worden
en de zenuwen meer ruimte krijgen. Daarnaast zal de chiropractor zich richten op het verbeteren van de houding door middel van oefeningen en houdingsadviezen.

Onze praktijk richt zich specifiek op problemen met de houding en asymmetrie in de wervelkolom.
Wij beschikken over de nieuwste technologie op het gebied van de stand en functie van uw wervelkolom, de Diers 4d scan.
Door middel van deze scan kunnen we uw wervelkolom in kaart brengen en precies zien waar de probleemgebieden zich bevinden.
Op deze manier kunnen we de behandeling nog nauwkeuriger afstemmen op de klacht.

Wilt u meer informatie over de Diers 4d scan klik dan hier.