Pijn door slijtage in rug en nek: U hoeft er niet mee te leven

Wekelijks zien wij mensen met pijn-klachten in de rug en/of nek. Vaak krijgen deze patiënten te horen dat er artrose, beter bekend als slijtage, is geconstateerd.

Slijtage gaat gepaard met pijn en stijfheid van het gewricht. Men moet met name ’s ochtends op gang komen waarna in de loop van de dag de klachten afnemen. Ook kunnen bepaalde bewegingen een pijnscheut geven en de beweging blokkeren. Soms kan men met moeite omkijken bij het autorijden. Schoenen aandoen in de ochtend gaat lastig.

Artsen of specialisten die de diagnose hebben geconstateerd geven daarbij vrijwel altijd aan dat dit een natuurlijk proces is en dat hier niets aan te doen is; ‘U zal ermee moeten leren leven’. Het is waar dat het slijtageproces niet omgekeerd kan worden. Wat echter vaak vergeten wordt is dat blokkades in de wervelkolom dezelfde klachten geeft namelijk pijn en stijfheid!

Wat wij zien is dat de pijn en stijfheid niet alleen wordt veroorzaakt door de slijtage maar dat er ook blokkades in de wervelkolom aanwezig zijn. Door deze blokkades te behandelen nemen de klachten aanzienlijk af of verdwijnen.

Chiropractoren zijn universitair opgeleid en gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van blokkades in de wervelkolom. Daarnaast zijn wij opgeleid in het beoordelen van röntgenfoto’s en MRI-scans waardoor we een goede beoordeling kunnen maken van het slijtageproces in uw rug. In onze praktijk onderzoeken wij alle patiënten uitgebreid van top tot teen om de oorzaak van de klacht te vinden en indien mogelijk te behandelen.