Bij welke klachten

background-banner

Klachten

Is één van de onderstaande klachten voor u herkenbaar, neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen doen om soepeler en zonder pijn te kunnen genieten van het leven. Als nek- en rugpijnspecialisten merken wij dat er specifieke klachten zijn bij bepaalde leeftijdsgroepen en beroepsgroepen etc. Met chiropractische behandelingen kunnen wij hier verlichting bieden. De meest voorkomende klachten:

Rugpijn

Spit / ischias / lage rugpijn / hernia / lumbago / stijve rug / vermoeide rugspieren / ochtendstijfheid / moeite met draaien in bed / moeite met sokken aandoen / uitstraling in bil en heup en uitstraling of tintelingen in het been

Nekpijn

Stijve nek / moeite met draaien en omkijken / gespannen nekspieren / vermoeide nekspieren / uitstraling in de schouder en of arm / tintelingen in de vingers

Hoofdpijn

Migraine / bandgevoel om hoofd / druk boven de ogen

Schouderpijn

Pijn tussen schouderbladen / vermoeide of stijve spieren / moeite met arm optillen / pijnlijke schouders bij het slapen

Werkgerelateerd

Lang moeten zitten of staan, tillen, veel achter de computer werken, allemaal niet plezierig voor ons lichaam. Veel gehoorde klachten hierdoor zijn rugpijn, nekpijn, schouder- en hoofdpijnklachten.

 

Door met chiropractie de blokkades op te heffen kunt u plezieriger functioneren en worden ergere klachten voorkomen, zoals ischias, spit of hernia.

Houdinggerelateerd

Ongemerkt kan iedereen zich een verkeerde houding eigen maken. Of hebben fysieke oorzaken zoals doorgezakte voeten of een verschil in beenlengte gevolgen voor onze houding. Die verkeerde houding kan klachten veroorzaken zoals (onder)rugpijn, scoliose of een scheefstand van het bekken of de wervelkolom. Door tijdig toepassen van chiropractie kunnen deze klachten voorkomen worden.

Trauma

Als gevolg van een auto-ongeluk komt vaak een whiplash voor. Een whiplash leidt tot nek- en hoofdpijnklachten en veroorzaakt concentratiestoornissen. Een chiropractor kan helpen de klachten te verminderen.

Stress

Stress creëert spanning in het lichaam waardoor spieren in rug en nek stijver worden. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan. Uw chiropractor helpt u dit te voorkomen.

Sport

Om goed te kunnen sporten, zonder blessures op te lopen, is een eerste vereiste een goed functionerend lichaam. Wanneer er blokkades zijn, kunnen sportblessures ontstaan zoals knieklachten en schouderklachten. Belangrijk dus om met uw chiropractor ervoor te zorgen dat u verantwoord kunt sporten.

 

In Amerika hebben zelfs bijna alle topsporters een chiropractor in hun medische staf!

Kinderen

In de groei is het extra belangrijk dat de wervelkolom goed functioneert. Vaak hebben kinderen rug- en nekklachten door trauma of een slechte houding. Ook hoofdpijn, scoliose en moeite met sporten en zwemmen komt regelmatig voor. Kinderen kunnen dan veel baat hebben bij chiropractie.

Zwangere vrouwen

Doordat er tijdens de zwangerschap veel in het lichaam veranderd kunnen rugklachten en/of bekkenklachten ontstaan. Grotendeels wordt dit veroorzaakt door een hormoon dat wordt geproduceerd, deze maakt de spieren en ligamenten in het lichaam losser. Dit is noodzakelijk voor de geboorte van je kindje maar kan soms ook problemen veroorzaken. Het losser worden van de gewrichten en het toenemen van het gewicht zorgen namelijk voor meer druk op de wervelkolom en het bekken. Chiropractie is een veilige behandelmethode voor dergelijke klachten en kan, door het gebruik van speciale technieken, in iedere fase van de zwangerschap worden toegepast.

Baby’s

Als gevolg van een zware bevalling kunnen bij een baby blokkades veroorzaakt zijn. Dit kan zich uiten door overstrekken, prikkelbaarheid, onrust, veel huilen, slecht slapen, KISS, afgeplat hoofdje of moeite met borstvoeding. Door speciaal op baby’s gespecialiseerde behandelingen met lichte en pijnvrije behandeltechnieken, kunnen we ervoor zorgen dat de blokkades bij uw baby worden verholpen.