Slechte houding en nekpijn

Een oorzaak van nekpijn is een slechte lichaamshouding. Vaak staat het hoofd te ver voor het lichaam. De schouders staan naar voren, het hoofd achterover gekanteld en de bovenrug is gekromd. Ten gevolge van deze houding kan er een bobbel ontstaan onderaan de nek ter hoogte van de schouders.

Doordat het hoofd voor het lichaam staat neemt de belasting op de spieren en gewrichten die het hoofd rechtop moeten houden toe. Het hoofd weegt normaal zo ́n 7 kilo, dus u kunt zich voorstellen wat voor effect dit heeft op alle struk- turen die de nek stabiliseren. De nekspieren moeten veel harder werken om het hoofd rechtop te houden, de nekgewrichten worden in elkaar gedrukt en zenuwen hebben minder ruimte en kunnen bekneld raken.

Er kunnen verschillende klachten ontstaan. De meest voorkomende is nekpijn met een beperking van het draaien van het hoofd. Dit wordt vaak gemerkt tijdens het autorijden, omdat mensen niet goed in de dode hoek of achterom kunnen kijken. Verder klagen mensen met deze houding veelal over schouderklachten, hoofdpijn onderaan de schedelrand,tintelingen naar de handen/armen omdat de zenuwen geïrriteerd worden en pijn tussen de schouderbladen.

Chiropractie is effectief in het behandelen van deze klachten. De chiropractor doet dit door de wervelkolom te corrigeren zodat de stijve wervels weer soepel worden en de zenuwen meer ruimte krijgen. Daarnaast zal de chiropractor zich richten op het verbeteren van de houding doormiddel van oefeningen en houdingsadviezen.

Onze praktijk richt zich specifiek op problemen met de houding en asymmetrie in de wervelkolom. Wij boeken daardoor groot succes bij het behandelen van nekpijn. Chiropractie is een pijnloze en natuurlijke vorm van genezen. Een soepele wervelkolom helpt klachten te voorkomen, te verminderen of te genezen. Voor een afspraak kunt u direct met ons contact opnemen. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts.