Opleiding & Registratie

background-banner

Opleiding

De opleiding chiropractie is een vijfjarige universitaire studie. In Nederland kan deze studie niet gevolgd worden. In Europa is dit wel mogelijk in Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. Voor toelating is een VWO-diploma benodigd met het profiel Natuur en Gezondheid. De eerste twee jaar zijn deels gelijk aan de studie geneeskunde, met o.a. aandacht voor anatomie, neurologie, fysiologie, biochemie en biomechanica. Hierna ligt de nadruk meer op specifiek chiropractische vakken zoals röntgendiagnostiek en chiropractische behandeltechnieken. Een chiropractor wordt opgeleid om zelfstandig een diagnose te kunnen stellen. Na afstuderen dient een chiropractor nog een jaar co-schappen te volgen in het land waar hij gaat werken.

Registratie en regulatie

NCA

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Dit is de beroepsorganisatie van chiropractoren in Nederland. Deze organisatie streeft al meer dan 30 jaar naar erkenning van chiropractie in Nederland en maakt zich sterk voor de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren.

 

SCN

Wij zijn tevens aangesloten bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Deze stichting bevordert en bewaakt de kwaliteit van de in Nederland verleende chiropractische zorg. Dit wordt gerealiseerd door registratie, visitatie en contracten met individuele chiropractoren. Tevens is er een Tuchtcollege en een College van Medisch Toezicht.

 

Wilt u hier meer over weten?

Stichting Chiropractie