Help kortsluiting!

In de praktijk komen klachten in de nek- en/of rug regelmatig voor. Dit kan gepaard gaan met uitstralende pijn, tintelingen of een doof gevoel in de armen en benen. Deze klachten worden veroorzaakt door een beknelling van een zenuwbaan. Dit is te vergelijken met een elektriciteitsdraad waarvan het omhulsel is beschadigd en waarin kortsluiting ontstaat. Het probleem kan worden opgelost door de oorzaak van de beknelling van de zenuwweg te nemen. De zenuw kan op verschillende plaatsen in het lichaam bekneld zijn. Het is van essentieel belang de werkelijke plek van beknelling vast te stellen.

 

Een beknelling van de nekzenuwen door een blokkade van de nekwervels, kan resulteren in hoofdpijn en/of uitstraling naar het schouderblad, armen en vingers. Terwijl een blokkade van de rugwervels een beknelling van de ischiaszenuw kan veroorzaken. Hierbij ontstaat pijn in de rug en bil in combinatie met uitstraling naar het been.

 

Verder kan ook de zenuw naar de armen in de schoudergordel bekneld raken. Dit heet het Thoracic Outlet Syndrome en geeft naast tintelingen in de handen ook vaak koude/gezwollen handen, omdat samen met deze zenuw een bloedvat de arm inloopt. Wij merken in de praktijk dat mensen te lang met dit soort klachten rondlopen, soms jaren, voordat de juiste diagnose wordt gemaakt. Door middel van chiropractie, houdingsadviezen en specifieke oefeningen kan de druk op de betreffende zenuw worden verwijderd. Door een juiste diagnose te stellen is het zeker mogelijk dit soort klachten met succes te behandelen. In onze praktijk onderzoeken wij alle patiënten uitgebreid van top tot teen om de oorzaak van de klacht te vinden en, indien mogelijk, te behandelen. Voor een afspraak kunt u direct contact met ons opnemen. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts.