Chiropractie effectief bij pijnklachten in de heup en uitstraling naar het been

Een klacht die vaak wordt gezien in de praktijk is pijn die rond de heup zit. Deze pijn straalt uit naar de bil, lies en via de buitenkant van het bovenbeen naar de knie. Daarbij is dan ook vaak het gevoel dat er door de knie gezakt wordt en liggen in bed op de pijnlijke zijde is vrijwel onmogelijk.

Na grondig onderzoek blijkt dat er sprake is van een bekkenverwringing of bekkenscheefstand. Hierdoor raakt de slijmbeurs rond de heup geïrriteerd en door deze standsverandering staat de knie scheef onder de heup. Er ontstaat instabiliteit waardoor mensen door hun knie heen kunnen zakken. Liggen op de aangedane zijde wordt pijnlijk. Daarbij kunnen de rugwervels ook scheef gaan staan waardoor irritatie van de ischiaszenuw ontstaat. Dit veroorzaakt een tinteling of diepe pijn in het been. Deze klacht is een complexe aandoening die een uitgebreid klachtenbeeld veroorzaakt. U begrijpt dat een nauwkeurige diagnose essentieel is om deze klacht goed te kunnen behandelen. Een chiropractor is gespecialiseerd in deze klachten en kan u helpen.

Een geregistreerde chiropractor heeft een vijfjarige universitaire voltijd opleiding gevolgd. Tijdens deze studie wordt gehamerd op een specifieke diagnose, een verfijnde techniek van het behandelen van de wervelkolom en het uitsluiten van risico ́s. Controleer dus altijd of een chiropractor aangesloten is bij de Nederlandse Chiropractie Associatie en geregistreerd staat bij de Stichting Chiropractie Nederland. Wij hebben ons inmiddels gespecialiseerd in het behandelen van bovenstaande klacht en helpen veel mensen van deze klacht af. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk in Bergen of Alkmaar.